het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Студенти Факултета за производњу и менаџмент на стручној пракси у ХЕТ-у

Схватајући важност употпуњавања теоријских знања практичним искуством, „Хидроелектране на Требишњици“  годинама омогућавају студентима завршних година студија на техничким факултетима да стручну праксу одраде на објектима овог система.

У претходним недјељама своја прва практична знања стицали су студенти Факултета за производњу и менаџмент из Требиња, за које је пракса организована по уговору између „Електропривреде Републике Српске“ и Универзитета у Источном Сарајеву.

Студенте на стручној пракси обишао је и директор „Хидроелектрана на Требишњици“, Гордан Мишељић. Поздрављајући студенте, рекао је да му је част сарађивати са младим, талентованим људима и да се нада да ће им ово искуство помоћи да постану стручњаци у области енергетике, додајући да „Хидроелектране на Требишњици“ имају дугогодишњу традицију омогућавања студентима обављања стручне праксе.

Никола Тубић, руководилац ХЕ Требиње 1, истиче да су студенти имали прилику да се упознају са главним дијеловима електране, начинима рада турбинама, генераторима, трансформаторима и SCADA (енгл. Supervisory Control And Data Acquisition) системом за управљање агрегатима и постројењима.

„Студенти из свих градова источне Херцеговине на праксу долазе углавном током љетњих мјесеци. Циљ оваквих пројеката је да се помогне у стварању нових генерација младих стручњака који ће, у догледно вријеме, бити носиоци развоја предузећа и регије“, истакао је Тубић, рекавши да и у наредним периоду очекује још студената технике са различитих универзитета из региона.

Студенти су задовољни стеченим знањем и захвални „Хидроелектранама на Требишњици“ за пружену прилику да упознају своје будуће радно окружење.

[Best_Wordpress_Gallery id=“79″ gal_title=“Strucna praksa studenata FPM“]

Подијели на мрежама...