het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

О унапређењу сарадње ХЕТ-а и винарија на радном доручку

У петак, 02.10.2020. године у просторијама ХЕ Требиње 2 организован је радни доручак за представнике свих требињских винарија и винских подрума на коме се разговарало о унапређењу досадашње сарадње између Службе за лабораторијска испитивања „Хидроелектрана на Требишњици“ и винарија,  везано за услуге физичко-хемијских анализа винских производа, производа шире и шире у току ферментације, те тумачење добијених резултата. Доручку су, поред представника винарија, присуствовали чланови управе „Хидроелектрана на Требишњици“, шеф Службе за лабораторијска испитивања Адријана Вучуревић, као и радници службе одговорни за анализе винских производа.

Произвођачи вина  истичу да су врло задовољни сарадњом као и да без анализа које се изводе у лабораторији „Хидроелектрана на Требишњици“  не би могли да производе вина врхунског квалитета.

Такође, наглашавају да постојање овакве лабораторије у Требињу знатно смањује трошкове винаријама,  јер су цијене анализа узорака у комерцијалним лабораторијама далеко веће од цијена које су установљене уговором између „Хидроелектрана на Требишњици“ и произвођача вина.

У Служби за лабораторијска испитивања тренутно се анализира више од 10 параметара који показују квалитет вина, при чему се константно ради на побољшању опремљености лабораторије и повећању броја анализираних параметара,  чиме „Хидроелектране на Требишњици“ настоје да помогну развој винарства, као и развој привреде на југу Републике Српске.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=“85″ gal_title=“Unapredjenje saradnje sa vinarima“]

Подијели на мрежама...