het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Акцијама на Сушици и Горичком језеру настављено порибљавање вода Требишњице

Порибљавање вода у сливу ријеке Требишњице настављено је 05. 11. 2020. године, када су  у радници „Хидроелектрана на Требишњици“ у склопу редовних активности, у ријеку Сушицу и Горичко језеро убацили 25 000 комада млађи калифирнијске пастрмке дужине 9-10 cm, произведене у мријестилишту Миротињ.

Никола Тубић, руководилац ХЕ Требиње 1, истиче да у „Хидроелектранама на Требишњици“, оваквим акцијама настоје да помогну очувању биодиверзитета наших површинских вода и обогате рибљи фонд ријека и језера, чиме се испуњавају обавезе проистекле из водопривредних дозвола и штите екосистеми који су нарушени градњом хидроенергетских објеката.

„Имајући у виду изузетну важност очувања окружења у коме живимо, “Хидроелектране на Требишњици“  сваке године у источној Херцеговини изврше од 15 до 20 акција порибљавања отворених вода млађи пастрмке, при том водећи рачуна о што већој заступљености аутохтоних врста и добром квалитету насадног материјала“, напоменуо је Тубић, наглашавајући да ће „Хидроелектране на Требишњици“ наставити са улагањима у заштиту животне средине свјесни одговорности коју имају пред својим потомцима.

[Best_Wordpress_Gallery id=“91″ gal_title=“Poribljavanje Susisce i Gorickog jezera“]

 

 

Подијели на мрежама...