het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

ХЕТ се придружио програму „Ефикасно повезивање образовања и привреде“

Радници „Хидроелектрана на Требишњици“, Мирко Трапарић и Предраг Кукурић завршили су обуку за ментора за извођење практичне наставе у оквиру пројекта „Ефикасно повезивање образовања и привреде“, чији је организатор Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Подручном привредном комором Требиње, а реализивала је градска Развојна агенција, уз подршку града Требиња и Фондације „Хелветас, моја будућност“. Циљ обуке био је стицање педагошких основа и вјештина планирања рада са ученицима токoм боравка ученика на стручном усавршавање кроз практичну наставу. У оквиру погона ХЕ Требиње 1 практична знања стицаће ученици требињске „Техничке школе“, који се образују за профиле из области електротехнике.

Будући ментори, задовољни стеченим знањима, вјерују да ће младим требињцима пренијети корисна и врло драгоцјена прва практична искуства из области у којој се школују.

„Хидроелектране на Требишњици“, схватајући важност употпуњавања теоријских знања практичним искуством, омогућавају усавршавање кроз стручну праксу у погонима свог система и студентима завршних година студија на техничким факултетима из општина источне Херцеговине у љетњим мјесецима.

 

Подијели на мрежама...