het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Извршено порибљавање Сушице – омиљене дестинације риболоваца

На око 15 километара источно од Требиња, налази се притока ријеке Требишњице,  Сушица. Вода Сушице је изузетно чиста, смарагдне боје, а њене обале су омиљена мјеста љубитеља риболова, излетника и купача.

Да би Сушица задржала епитет природног бисера и да би постала туристичка атракција, из „Хидроелектрана на Требишњици“ улажу велике напоре да се очува чистоћа њених вода и  обогати њен рибљи фонд.

Никола Тубић, руководилац ХЕ Требиње 1, истиче да су радници „Хироелектрана на Требишњици“ из властитог мријестилишта „Миротињ“, крајем фебруара, у воде ријеке Сушице пустили 2000 комада калифорнијске пастрмке дужине 12-14 cm.

Он подсјећа да је у „Миротињу“ недавно завршен мријест и да се тренутно спроводе активности на подизању и узгоју млађи до одговарајуће величине за порибљавање, при чему се води рачуна о што већој заступљености поточне и мекоусне пастрмке, као аутохтоних врста, да би се сачували природни екосистеми и љепоте наших ријека.

„Хидроелектране на Требишњици“ сваке године, на подручју источне Херцеговине изврше од 15 до 20 акција порибљавања отворених вода млађу пастрмке.

[Best_Wordpress_Gallery id=“105″ gal_title=“Poribljavanje Susice“]

 

Подијели на мрежама...