het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Билећко језеро богатије за око 150 000 једињки калифорнијске пастрмке

Радници „Хидроелектрана на Требишњици“ су у сарадњи са спортско-риболовним друштвом „Билећа” из Билеће и д.о.о. Рибар из Требиња, 08. 03. 2021. у воде Билећког језера пустили око 150 000 једињки калифорнијске пастрмке величине 4-5 cm.  Овим и сличним активностима  „ Хидроелектране на Требишњици“ настоје да помогну очувању биодиверзитета наших површинских вода и обогате рибљи фонд највећег балканског језера, чиме се испуњавају обавезе проистекле из водопривредних дозвола и штите екосистеми који су нарушени градњом хидроенергетских објеката.

Бистра вода Билећког језера, изузетно богата рибом, прави је рај за риболовце, а у овом предјелу изузетне љепоте и богатства уживају и становници околних херцеговачких општина, као и путници намјерници коју пролазе магистралом поред језера.

Поред различитих врста пастрмке, Билећко језеро је богато и многим другим врстама рибе: сом, голаћ шаран и шаран љускар, амур, клен, стругач, златни караш, бабушка, деверика, црвенперка, гаовица, гргерч, сунчаница, зеленка, амерички сомић.

Као друштвено одговорна фирма, „Хидроелектране на Требишњици“ ће и даље улагати велике напоре у заштиту богатства наших вода и животне средине у Херцеговини, имајући на уму колики је значај очувања окружења у коме живимо, свјесни обавеза и одговорности према својим потомцима.

[Best_Wordpress_Gallery id=“111″ gal_title=“Bilecko jezero bogatije za 150000 komada kalifornijske pastrmke“]

Подијели на мрежама...