het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

На ХЕ Требиње 1 студенти Факултета за производњу и менаџмент стекли прва практична знања

Током прошлог мјесеца у посјети ХЕ Требиње 1 били су студенти другог циклуса студија Факултета за производњу и менаџмент, гдје су обавили стручну праксу из предмата „Техничка дијагностика у енергетици“.

Никола Тубић, руководилац ХЕ Требиње 1, каже да у „Хидроелектранама на Требишњици“ разумију колики значај имају прва практична искуства у струци, те да им преношење знања будућим младим колегама увијек представља велико задовољство.

„Студенти из ове студијске групе имали су највише интересивања за наш систем за управљање постројењем SCADA, али су добили прилику и да на лицу мјеста виде како раде турбине, генератори, трансформатори и др. Поред стручних пракси које обављају студенти, у оквиру програма „Ефикасно повезивање образовања и привреде“, чији је организатор Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Подручном привредном комором Требиње, у погону ХЕ Требиње 1 боравиће и ученици требињске средње „Техничке школе“. Циљ оваквих пројеката је да се помогне у стварању нових генерација младих стручњака који ће, у догледно вријеме, бити носиоци развоја предузећа и регије“, истакао је Тубић.

Студенти изражавају задовољство што су могли из прве руке научити како функционише једно велико постројење и захвални су „Хидроелектранама на Требишњици“ на прилици да изблиза виде како ће изгледати њихов посао.

[Best_Wordpress_Gallery id=“107″ gal_title=“Strucna praksa HET1 2021″]

Подијели на мрежама...