het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Стручна екскурзија запослених у ХЕТ-у

Данас је група од тридесет запослених у ХЕ „Требиње II“, у Инвестицијама, Развоју и истраживањима те Техничком сектору „Хидроелектрана на Требишњици“ обишла најзначајније објекте у изградњи ХЕ “Дабар“. Лијепо вријеме и добро расположење пратило је мини стручну екскурзију која је започела посјетом Водостану у Дабарском пољу, а настављена посјетом градилишту тунела Стражевица – Зови до и завршена у Биограду код Невесиња, гдје је у току бетонирање на улазној грађевини.

У мјесту Дивин, колеге из „Хидроелектрана на Требишњици“ сачекао је Небојша Вујовић, дипл. инжењер грађевинарства који им је пожелио добродошлицу и преузео улогу стручног вођења кроз најзначајније објекте.

Вујовић који је уједно и водећи грађевински инжењер на ХЕ „Дабар“ је стручним појашњенима, колеге упутио у тренутне радове на градилиштима.

„Данас сам колегама из ХЕТ-а приближио тренутне радове на градилиштима. Могли су видјети да је тунел пробијен са Стражевице и са Водостана и да требамо пробити још око 1.000 метара на нападном мјесту 3 односно да спојимо нападно мјесто 3 – Стражевица десно са улазне грађевине. Упознали смо их и са чињеницом да се ради секундарна облога на нападним мјестима 3 и 4 односно на Водостану и на Стражевици. Такође, колеге су на лицу мјеста, у Биограду присуствовале радовима на улазној грађевини, гдје је у току бетонирање.“ – рекао нам је Небојша Вујовић и позвао остале колеге из „Хидроелектрана на Требишњици“ да им дођу у посјету.

Вођа пута испред запослених у „Хидроелектранама на Требишњици“ био је Драган Брењо, дипломирани инжењер грађевинарства, који није крио одушевљење радовима на изградњи ХЕ „Дабар“.

„Ово је монументални пројекат и ја често знам рећи да овакви објекти, подземни објекти су пасторчад грађевине. Далеко су од очију јавности и људи не знају да их цијене. Ово је нешто што треба видјети у току изградње и драго ми је да смо дошли и видјели и водостан и тунел и улазну грађевину. Свака част колегама који су ангажовани на овим градилиштима.“ – истакао је Драган Брењо, који је шеф Грађевинске службе ХЕ „Требиње II“

Подсјећамо да је изградња ХЕ „Дабар највећи је и насложенији пројекат у источној Херцеговини.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Подијели на мрежама...