het[@]henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Ђачке екскурзије

Посјетом ученика петих разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ и петих и деветих разреда из Основне школе „Вук Караџић“ из нашег града, Хидроелектрани „Требиње 1“, завршене су ђачке екскурзије, које су ове године биле у много већем обиму него ранијих година.

Директори и наставници основних школа источнохерцеговачке и Добојско –бијељинске регије, прије нешто више од два мјесеца, исказали су жељу да се у школске излете уврсти посјета „Гранчареву“, како би ђацима приближили принцип рада хидроелектрана.

Њих око 400, из обје школе, у пратњи учитеља и наставника обишли су круну бране, машинско постројење, команду и на крају се почастили у ресторану.

„Одушевљено су разгледали и запиткивали инжењере како се то производи струја. Сходно њиховом узрасту, инжењери који овдје раде су им пренијели основне информације о раду хидроелектране, о изградњи бране и производњи струје, тако да је ова посјета била изразито едукативног карактера.“ – поручили су из требињских основних школа и исказали жељу за наставком сарадње.

Ђачке екскурзије ће бити настављене у септембру, а крајем ове седмице у посјету Хидроелектрани „Требиње 1“ долазе студенти техничких факултета.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Подијели на мрежама...