het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Основци из Билеће у посјети ХЕ „Требиње 1“

Око 170 основаца из Билеће посјетило је ове седмице Хидроелектрану „Требиње 1“. Међу основцима су били ученици четвртог, шестог и седмог разреда Основне школе “Петар II Петровић Његош” из Билеће. Дјеца су на Гранчарево допутовала у пратњи учитеља и разредних старјешина.

О начину рада, функционисању и значају хидроелектране, основцима су, на једноставан, занимљив и њима разумљив начин говорили инжењери који раде у електрани.

Ученици су пажљиво слушали, показали велико интересовање и радознало постављали занимљива питања.

„Веома је занимљиво видјети како функционише електрана. Ово је за ученике од посебног значаја, јер уче о обновљивим изворима енергије, о томе како се производи струја у Херцеговини, па смо сигурни да им је тај принцип рада сада много јаснији и да ће употпунити њихово знање.“ – истакли су наставници из Билеће.

Миодраг Парежанин, директор Основне школе „Петар II Петровић Његош“ захвалио се менаџменту „Хидроелектрана на Требишњици“.

„Задовољство ми је што сте нас угостили. Дјецу су са уживањем слушала све о раду и функционисању хидроелектране. Надам се да ћемо ову сарадњу наставити и да ће ове посјете постати пракса.“

ФОТОГАЛЕРИЈА

Подијели на мрежама...