het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Брана као инспирација

Након ђачких и студентских посјета брани „Гранчарево“, 20. јуна уприличена  је и посјета учесника Ликовне колоније „Ластва – Требиње“, коју већ 16 година у нашем граду организује сликарка Радмила Лиздек.

„Захваљујем се руководству ‘Хидроелектрана на Требишњици’ као и  запосленима на ‘Гранчареву’ што су нам уприличили срдачну добродошлицу и дали нам прилику да се упознамо са радом ХЕ ‘Требиње 1’. Међу учесницима су еминентни умјетници и професори из Републике Српске, Србије, Бугарске и Црне Горе, декан Факултета ликовних уметности у Београду проф. др Радош Антонијевић, декан Академије примењених уметности у Београду проф. др Горан Чпајак, уредник у редакцији за културу на Радио телевизији Србије, историчар умјетности и ликовни критичар Данијела Пурешевић, доцент Бранко Милановић са Академије ликовних умјетности из Требиња, проф. др Симеон Панајотов са универзитета у Софији итд. И сви они ће понијети лијепе успомене из нашег града.“ – истакла је Радмила Лиздек.

И ова посјета нашем најзначајнијем објекту завршена је у пријатној атмосфери и дружењу умјетника са нашим колегама, а како смо из разговора могли чути – брана „Гранчарево“ ће им засигурно послужити као инспирација у даљем раду.

Подијели на мрежама...