het[@]henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Друштвена одговорност

Осим што систем Хидроелектрана на Требишњици чини једну од најважнијих карика електроенергетског система Републике Српске настојимо да допринесемо развоју локалне заједнице у којој послујемо. Желимо да успјех нашег предузећа мјеримо не само по оствареним пословним резултатима, већ и по ономе што чинимо за добробит шире локалне заједнице а првенствено Источне Херцеговине.

Хидролекетране на Требишњици своје друштвено одговорно пословање спроводе у свим областима живота: култури, спорту, науци, здравству, очувању духовних вриједности, хуманитарним активностима итд.

Наше предузеће нарочито жели да покаже своје друштвено одговорно пословање у најосјетљивијим подручјима живота као што је здравство. Настојимо да се укључимо у што већи број акција за пружање помоћи у лијечењу, а најчешће то чинимо онда када су у питању дјеца.

Посебно смо поносни на наш “Актив добовољних давалаца крви” који окупља велики број радника и који се одазивају на готово сваку акцију добровољног давања крви као и на хитне случајеве када је ова драгоцјена течност потребна.

Један од приоритета Хидроелектрана на Tребишњици јесте еколошки одрживо пословање, усклађено са нормативима Европске уније у области заштите животне средине. Низом пројеката које спроводимо показали смо да је заштита животне средине саставни дио стратегије управљања у нашем предузећу.

Посебну пажњу посвећујемо нашим запосленим радницима, као најврједнијем ресурсу предузећа. Безбједност и здравље на раду један je од приоритета Хидроелектрана на Требишњици. Изузетан акценат ставља се на превенцију повреда на раду.