het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

Илиндан свечано обиљежен у „Хидроелектранама на Требишњици“

Светом литургијом у цркви Светог пророка Илије на Билећком језеру, јутрос је почело обиљежавање Илиндана, крсне славе „Хидроелектрана на Требишњици“. Литургији, коју је служио владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештеницима Александром Шмањом и Небојшом Коловићем, присуствовали су чланови Управе предузећа, запослени у „Хидроелектранама на Требишњици“ те велики број вјерника билећког и требињског краја.

У бесједи након литургије, владика Димитрије прво је подсјетио на лик пророка Илије ријечима:

„Свети пророк Илије је примјер истинског смирења, примјер вјере којом се остварује свака молба пред Богом. Догађаји из живота пророка Илије поучавају људе да човјек без благодати Божије није пуни човјек, а облагодаћени човјек постаје динамично биће Духом Светим усмјерено ка другоме и молитвено ка Богу“, а затим запосленима у „Хидроелектранама на Требишњици“ честитао крсну славу.

Такође, владика Димитрије се овом приликом захвалио свима који брину око храма на Билећком језеру, а посебно сестринству манастира Добрићево и монахињи Јустини која је присуствовала литургији на Билећком језеру.

Након литургије, обиљежавање крсне славе настављено је у просторијама Хидроелектране „Требиње 1“, гдје је обављено ломљење славског колача, у присуству монаха Порфирија из манастира Тврдош, свештеника Мирослава Ратковића, градоначелника Мирка Ћурића, чланова Управе предузећа те великог броја званица из привредног и политичког живота града и херцеговачке регије.

У кратком обраћању присутне је поздравио Гордан Мишељић, директор „Хидроелектрана на Требишњици“ и упутио честитке свим запосленима.

Такође, данас је положено цвијеће на обиљежја и још једном одата почаст погинулим борцима у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату, а који су били запослени у „Хидроелектранама“, као и радницима који су страдали током изградње бране Гранчарево.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Подијели на мрежама...