het@henatrebisnjici.com +387 (059) 260-213

РЕМОНТ ХЕ „ТРЕБИЊЕ 1“ ЗАВРШЕН ПРИЈЕ РОКА

Редовни годишњи ремонт агрегата и постројења у ХЕ „Требиње 1“ завршен је данас 30. октобра тј. два дана прије планираног рока.

Сви ремонтни радови на агрегатима и постројењима планирани Планом редовног годишњег ремонта изведени су у сопственој режији, кориштењем сопствене радне снаге, односно радника Погона ХЕ „Требиње 1“.

„Поред горе поменутих радова изведени су и значајни радови од стране трећих лица на основу потписаних уговора, а све у терминима планираним за редовни годишњи ремонт, чак и краћим, што је у тренутним околностима од изузетне важности за цијели ЕЕС Републике Српске. Од значајнијих радова вриједи истаћи радове на сервисирању сервомотора улазних грађевина агрегата I и II, радове на замјени управљачког дијела система побуде генератора II, испитивања генераторских, трансформаторских и далеководних заштита, испитивања сигурносних вентила на посудама под притиском, испитивања напонских и струјних мјерних трансформатора и одводника пренапона у 220 KV постројењу…“, рекао нам је дипл. инж. Никола Тубић, руководилац ХЕ „Требиње 1“.

Тубић је истакао и да се ремонт може оцијенити врло успјешним, како због обима и квалитета обављених радова у периоду ремонта, значаја обављених радова и испитивања на генераторима и опреми, тако и чињеницом да су отклоњене одређене неправилности и сметње у погону које су примијећене у претходном периоду, а што ће све заједно резултирати још већом поузданости и стабилности у реду електране.

Подсјећамо да је ремонт ХЕ „Требиње 1“ почео 4. септембра, а радови су у потпуности изведени у складу са планом годишњег ремонта за 2023. годину.

Подијели на мрежама...